Consultanță Branding și Identitate Vizuală

Îți stăm la dispoziție cu toată experiența noastră și cu sfaturi pertinente și sincere despre cum să îți creezi și să îți dezvolți brandul.
În foarte multe cazuri, diferența între o afacere de succes și una sortită eșecului este făcută de poziționarea brandului atât din punct de vedere vizual, cât și al strategiei folosite.

Analizăm împreună segmentul de piață în care se va situa viitorul brand, descoperim care sunt valorile pe care brandul vrea să le transmită, cum se diferențiază el între competitori, planificăm viziunea inovativă spre care vom merge împreună. Apoi dezvoltăm strategia de branding și vom pune bazele direcției de design ale materialelor publicitare dorite.

?

De ce o Agenție specializată în Creație grafică și Branding?
Potrivit unui studiu, 48% dintre consumatori afirmă că momentul critic în care un produs/serviciu le câștigă loialitatea este acel prim contact cu brandul respectiv sau prima cumpărare. Mai mult, 45% din percepția despre un brand este dată de modul de comunicare a companiei cu clientul și tonul mesajelor către acesta.

Credem că fiecare brand transmite un sentiment și are un impact direct în percepția consumatorului despre calitatea produselor și serviciilor.

Beneficii


Succesul nostru este dat de rezultatele tale

Beneficiile realizării identității vizuale și a elementelor de design cu echipa Creatikon Studio:

Alegerea brandului va fi bazată pe o muncă de CERCETARE ȘI ANALIZĂ, fapt ce constituie o garanție în plus asupra impactului pozitiv a brandului în rezultatele de business: completăm împreună un chestionar de analiză a nevoilor, realizăm studii de piață, organizăm ședințe creative de brainstorming, venim cu propuneri.

Externalizând activitățile de design vei avea mai mult control asupra calității și, nu în ultimul rând, COSTURI MAI MICI. Un furnizor extern poate fi o soluție mai ieftină, mai ușor de gestionat și mai calitativă decât un angajat care trebuie să realizeze intern elementele necesare unei campanii de marketing. Outsourcing-ul poate fi o soluție mai avantajoasă.

Vei primi SUPORT la comunicarea identității vizuale și elementelor grafice în campaniile de marketing și PR. Excelența nu este un statut permanent al unei afaceri, ci un proces de îmbunătățire și schimbare constantă. De aceea, suntem alături de tine în acest proces continuu de dezvoltare a identității vizuale.

Îți vei crește gradul de CREDIBILITATE în fața partenerilor. Atunci când partenerii și colaboratorii tăi vor vedea ca investești în permanență in imaginea afacerii tale, vor știi cu siguranță că aceasta prosperă și că merită să consolideze relația cu tine. De asemenea, clienții vor avea și ei o mai mare încredere în produsele tale, ceea ce va duce automat la consum mai mare și profituri mai mari.

Atelierul
de
Idei

1
Vom identifica atributele brandului, grupul țintă vizat, profilul consumatorului și concurența.
2
Vom reuși împreună să descoperim și să înțelegem valorile brandului, iar tu vei avea o viziune mai clară asupra propriului brand și a nevoilor pe care acesta le va acoperi.
3
La finalul acestei sesiuni de descoperire a brandului, noi vom putea privi proiectul tău din interior, și vom avea o imagine globală asupra acestuia.
4
Odată ce am finalizat această etapă inițială, dar foarte importantă în procesul de creare a brandului, noi vom trece la următoarea etapă de descoperire și cercetare: strategia de branding.

Strategia de BrandingÎn strategia de branding se definește brandul împreună cu valorile și scopul acestuia.


În această etapă se concretizează viziunea brandului:
ce oferă brandul, cui se adresează și în ce mod,
ce nevoi satisface și care este direcția de design
pe care o va aborda.
1
Se vor defini profilele clienților / consumatorilor, valorile acestora și nevoile lor.
Se vor identifica soluțiile practice în acoperirea nevoilor clienților / consumatorilor.
2
Strategia de branding presupune și o analiză a competitorilor pentru a identifica lucrurile comune fiecărui brand, precum și diferențierile dintre acestea.
Această analiză ne va ajuta să identificăm poziționarea brandului pe piață și să construim elementele ce îl vor diferenția față de restul.
3
Se vor trasa liniile directorii pentru personalitatea brandului:
- care este elementul ce oferă unicitatea și personalitatea brandului?
- care este audiența brandului pe care acesta trebuie să se focuseze?
- ce beneficii promite brandul grupului țintă?
4
Se vor dezvolta 3 direcții de design (stylescapes): compoziții grafice în care ilustrăm tipul de literă / fonturile de brand, culori, elemente vizuale, mockupuri / simulări, toate combinate într-o manieră unitară care să redea feelingul brandului. Style scapes, reprezintă un instrument de ajutor în luarea deciziei privind direcția estetică în care se va regăsi brandul. Din cele 3 style scapes se va alege cel care este cel mai reprezentativ pentru personalitatea brandului, urmând apoi dezvoltarea logo-ului.