Manual de Brand și Ghid de Identitate Vizuală

Noi vă putem oferi serviciile noastre de design pentru a vă crea oricare din materialele de identitate vizuală vă sunt necesare, pentru a vă crea o identitate vizuală completă, pentru a o aduce la zi sau împrospăta, pentru a o schimba sau pentru a o concretiza într-un manual de identitate vizuală.
Manualul de brand este un document care cuprinde un set de reguli cu privire la modalitatea în care poate fi utilizată identitatea vizuală a brandului tău, în procesele de comunicare internă și externă.

Regulile de folosire noului logo sau a noii sigle pe care am creat-o la pasul anterior, deci implicit a identității grafice, alături de aplicațiile acesteia prin materiale publicitare, packaging, tipizate, tot felul de tipărituri, sisteme de afișaj sau personalizarea unor obiecte, vor fi incluse în final într-un manual de brand sau brand book.
Acesta din urmă este extrem de util pentru a fi siguri că atunci când mergeți la o agenție de producție publicitară de exemplu, aceștia vor respecta cu strictețe imaginea brand-ului dvs.

Realizarea unui manual de brand sau brand book, nu îngrădește dezvoltarea creativă, ci stabilește un set de reguli care să permită crearea unor aplicații capabile să transmită coerent și unitar identitatea brandului în comunicarea către audiențe.

Ce rol are un manual de identitate vizuală?

Folosind un manual de brand, vei evita ca elementele de identitate vizuală ale brandului tău să fie utilizate în mod eronat pe diferite materiale tipărite sau digitale, atât în ceea ce privește dimensiunea, proporțiile și componentele grafice, cât și cromatica.

Indiferent de situație (un colaborator care organizează sau promovează o activitate asociată firmei tale, un graphic designer care pregătește materialele de print) regulile din manual trebuie să fie cât se poate de structurate și concise, astfel încât să acopere o arie cât mai largă de utilizări ale elementelor de identitate vizuală folosite, în orice tip de mediu în care brandul ar putea fi prezentat, precum și toate formele acceptate, sau neacceptate, de reprezentare vizuală a brandului.

Însă principalul său scop este de a transmite o comunicare vizuală unitară și armonioasă, indiferent dacă persoana care utilizează elementele brandului este din interiorul sau din afara companiei.

Avantajele unui manual de brand

Pe lângă faptul că vei avea o identitate vizuală bine definită, avantajele de a avea un manual de brand mai sunt completate și de economia de bani și timp.

Cum?

Simplu:

- 50% din procesul de creație în grafica publicitară este „acoperit” de conținutul manualului de identitate vizuală. Graphic Designerul va lucra mai mult în lipsa unui manual, ceea ce înseamnă că serviciile sale vor fi mai costisitoare.

- având manualul de brand la îndemână, îți va fi mult mai simplu să știi ce să ceri designerului sau colaboratorilor tăi, atunci când vei crea materiale de promovare.

Ce cuprinde un manual de identitate vizuală?

Logo și slogan:
poziționare, proporții, dimensiuni și exemple de folosire corectă

Paleta de culori:
mostre, coduri cromatice (RGB, CMYK etc.) și exemple de utilizare a diferitelor nuanțe acceptate

Typography:
familii de fonturi și caracteristici (dimensiuni, înălțimea rândului, valoarea kerning-ului, formatări agreate etc.)

Elemente de identitate vizuală:
stationery (modele antet, carte de vizită, plic, mapă, semnătura email etc.)

Materiale promo:
exemple de utilizare ale logo-ului și sloganului pe diverse suporturi, în scop publicitar (flyere, postere, panouri outdoor, roll-up-uri, bannere, articole papetărie etc.)

Procesul de creație

1
Stabilim împreună regulile de utilizare a elementelor de identitate vizuală.
2
Implementăm grafica brandbook-ului, cu toate regulile sale de utilizare.
3
Îți prezentăm manualul de identitate vizuală și aplicăm modificările ulterioare, dacă ne vei solicita acest lucru.
4
Finalizăm manualul de brand și îți predăm fișierele în toate formatele digitale necesare.

Exemple de Manuale de Identitate Vizuală:

Manual de identitate vizuală pentru compania Lindec România.
Manualul este complet și conține toate elementele de identificare ale brandului, reguli de utilizare, precum și template-uri de materiale grafice de promovare, respectiv aplicații ale identității vizuale.

Manual de identitate vizuală pentru organizația CODCR (Council of Danube Cities and Regions). Manualul este complet și conține toate elementele de identificare ale brandului, reguli de utilizare, precum și template-uri de materiale grafice de promovare, respectiv aplicații ale identității vizuale.

#

Etichete:

brand manual, brand manual companie, brand manual firma, brand visuals, branding, branding companie, branding firma, concepte identitate vizuala, design grafic, design grafic branding, design identitate vizuala, grafica identitate vizuala, grafica publicitara, identitate vizuala, identitate vizuala brand, identitate vizuala companie, identitate vizuala firma, manual brand companie, manual brand firma, manual de brand, manual identitate vizuala, manual identitate vizuala companie, manual identitate vizuala firma, servicii branding, servicii design, servicii design grafic, servicii grafica, servicii grafica publicitara, servicii identitate vizuala